fbpx

Kinderkarten of kartles: wat kost het?

Je bent van plan om te gaan kinderkarten of misschien zelfs kartlessen te gaan volgen. Wat zijn hier nu de kosten van? Wat gaat het kosten om de volgende Max Verstappen te worden? Lees het in deze Race Blog!

Kinderkarten!

Op veel kartbanen is het mogelijk om kinderen te laten karten, soms wordt dat uitgelicht onder ‘kinderkarten’. Er zijn hier verschillende mogelijkheden in: soms zijn er speciale kinderkarts, soms kunnen kinderen in de normale karts rijden. Het belangrijkste hierbij is dat de karts afgesteld kunnen worden op snelheid, zodat de kinderen stapsgewijs alles onder controle kunnen krijgen. Zo’n kart is namelijk vele malen zwaarder dan het kind, dus moet het niet zo zijn dat de kart er met het kind vandoor gaat.

Lees ook: alle mogelijkheden om te karten voor kids!

Te langzaam?

Veel vaders (ja, met name vaders ?) vinden kinderkarts te langzaam gaan voor hun zoon of dochter. Zij zijn namelijk de nieuwe Formule 1 coureurs en kunnen makkelijk harder! Toch is het voor het kind het beste om rustig te beginnen. Gaat het te snel en crasht hij/zij? Dan kan je het de komende jaren helemaal vergeten om nog een keer te gaan karten! Ze zullen er dan namelijk niet zo’n zin meer in hebben. Zonde, dus bouw het gewoon rustig op!

Kosten kinderkarten

Karten voor kinderen is meestal niet duurder dan voor volwassenen. Voor een heat (circa 10 minuten) betaal je meestal zo’n 15 euro. Ben je van plan om verder te gaan in de kartsport? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld kartlessen voor kinderen te volgen. De kosten van zo’n les verschillen ontzettend per aanbieder, wat varieert tussen de € 27,50 en € 40,00 per les. Hier krijgen ze persoonlijke aandacht én kunnen ze op hun eigen tempo veel meters maken. Daar worden ze uiteindelijk een betere rijder van!

Ben je van plan om een paar kartlessen te volgen in de hoop vervolgens ‘gescout’ te worden door een Formule 1 team? Dan heb ik helaas slecht nieuws: dat gebeurt niet tot nauwelijks. Dan moet je op wereldniveau karten met snellere privé karts, wat al enkele tonnen kost. De ‘Road to F1’ kost in totaal zo’n 8 miljoen, Toto Wolff vertelt je er hier meer over. Als je het kan betalen is het natuurlijk ontzettend gaaf, maar voor vele toptalenten blijft het helaas een verre droom. Toch kan je natuurlijk wel heel veel plezier beleven wat in vergelijking met de ‘Road to F1’ véél minder kost. Plezier is uiteindelijk het belangrijkst!

Bekijk onze kartles!

Wij streven er naar om de kartsport voor iedereen toegankelijker te maken en daarvoor hebben we een speciale training ontwikkeld. Hierin staat een goede prijs-kwaliteitsverhouding centraal en vinden we het belangrijk dat je vooral veel plezier maakt. Daar draait het namelijk allemaal om! Bekijk onze kartles hier.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.