Professioneel karten, let hierop!

Professioneel karten; een droom van veel racers. Des te hoger je komt in de kartsport, op des te meer dingen je moet gaan letten. Zowel op de baan als naast de baan, lees het in deze Race Blog.

Professioneel karten: wat bedoelen we daarmee?

Professioneel karten, wat is dat nu eigenlijk? Je kunt zeggen dat je professioneel bent als je er geld mee verdient, maar dat doen er maar heel weinig. In dit artikel gaan we er vanuit dat je professioneel bezig bent als je op landelijk niveau wedstrijden rijdt. Wat verandert er dan aan het karten?

Op de kartbaan

Wedstrijden op landelijk niveau zijn van een hoger niveau dan bijvoorbeeld de gemiddelde 2-uurs race. Hierdoor zit het veld dichter bij elkaar, elke duizendste van een seconde telt. Daarnaast worden foutjes sneller afgestraft, zowel door andere rijders als door de wedstrijdleiding. Maak je een foutje? Dan ben je al snel een plek of twee kwijt. Maak je een foutje waarmee je iemand anders van de baan tikt? Dan zal je direct een straf krijgen. Dat werkt dus net iets anders dan een 2-uurs race karten.

Naast de kartbaan

Ook naast de kartbaan gaat alles er professioneler aan toe. Je hebt bijvoorbeeld een goede race-outfit nodig, maar daarnaast heb je te maken met sponsoren. Je wilt een mooie website om jezelf te promoten, je houdt je sociale media kanalen bij en traint jezelf naast de baan. Bijvoorbeeld in de sportschool of op een race-simulator. Allerlei dingen om nét dat beetje meer uit jezelf te halen, waardoor je hopelijk de concurrentie te slim af bent.

Professioneel karten; wat kost het?

Hoe hoger je komt in de kart- en autosport, hoe hoger de kosten worden. Dat betekent dus ook dat bijvoorbeeld racen op landelijk niveau zo € 2000,00 per jaar kost. Geld verdienen met karten? Er zijn maar weinig coureurs die dat lukt, lees er hier meer over.

Wil je meer informatie over wedstrijden karten? Lees dan hier verder.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.