fbpx

Welke kleding heb je nodig om te karten?

Wat is nu de juiste kleding om mee te karten? Of welke kleding heb je absoluut nodig? Je leest het in deze Race Blog! Ook hebben we het over de mogelijkheid om je eigen kartkleding aan te schaffen.

Welke kledingvoorschriften zijn er?

Op de meeste kartbanen gelden een aantal kledingvoorschriften die simpelweg met veiligheid of hygiëne te maken hebben. We sommen de kledingvoorschriften op die je tegen kan komen (let op: elke kartbaan hanteert eigen regels):

  • Dichte schoenen (geen slippers, sandalen, klompen, hakken, etc.);
  • Lange broek;
  • Shirt met lange mouwen;
  • Geen losse kledij als bijvoorbeeld een sjaal.

Welke (extra) kleding moet je soms aan als je gaat karten?

Naast de kledingvoorschriften zijn er een aantal aanvullende (beschermende) kledingstukken. Deze kun je vrijwel altijd kosteloos van de kartbaan te lenen voor tijdens het karten. Het gaat om de volgende kleding:

  • Jasje of raceoverall met lange mouwen;
  • Ribprotector;
  • Nekprotector;
  • Helmmutsje (balaclava);
  • Helm (altijd verplicht)


Ook hierbij geldt; bij alle kartbanen zijn de regels anders (een helm is overigens overal verplicht met de kinband gesloten).

Je eigen kartkleding?

Een eigen helm of een raceoverall is altijd toegestaan op kartbanen. Je kunt dus ook zelf een complete raceoutfit samenstellen door een kartoverall, karthelm, karthandschoenen, raceschoenen en protectie aan te schaffen. Dan hoef je nooit meer een helm te lenen! Fris én professioneel; je bent namelijk altijd te herkennen op de kartbaan dankzij je kartkleding.

Wist je dat wij ook onze eigen kart handschoenen verkopen in onze webshop? Deze hebben elk een uniek design, bekijk hier meer informatie.

Lees hier meer over het aanschaffen van een kartoutfit of de kosten van deze kleding.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.