fbpx

Met deze gezondheidsklachten mag je niet karten!

Karten is niet áltijd zonder risico, waardoor het met sommige gezondheidsklachten niet verstandig is om in te stappen en te racen over de kartbaan. Met welke gezondheidsklachten kan je nu beter niet gaan karten en is het tijdens een zwangerschap af te raden? Dat lees je in deze Race Blog!

Gevaren tijdens een kartrit

Natuurlijk ben je op de kartbaan niet de enige, waardoor er soms een botsing kan ontstaan met een voor- of achterligger. Meestal loopt dit zonder kleerscheuren af, maar je kan er ook nek- en rugklachten aan overhouden. Wees je daar goed bewust van!

Meer weten? Lees hier meer over de gevaren en eventuele blessures.

Karten tijdens de zwangerschap

Aangezien karten niet alleen maar gas geven en sturen inhoudt en je fysiek zwaar bezig bent, worden zwangere vrouwen op de meeste kartbanen afgeraden om te karten. Het kán wel, maar het brengt simpelweg risico’s met zich mee. Een harde beuk of een remfoutje; op de kartbaan gebeurt het allemaal en het zou maar net verkeerd vallen. Daarom wordt er geadviseerd het risico niet te lopen, je weet maar nooit.

Karten met nek- en rugklachten

Ook karten met gezondheidsklachten omtrent de nek en rug is zeer af te raden. Dit zijn namelijk de lichaamsdelen die de klappen opvangen als je een botsing krijgt. Je kan er dan ook flink last van houden als het mis gaat. Mocht je tóch gaan karten, vraag dan altijd naar een nekbeschermer en eventueel zelfs een zachtere inzetstoel, kussentje of rug beschermer. Het zekere voor het onzekere!

Karten met hart- en vaatziekten

Als je last hebt van hart- en vaatziekten, is het ook verstandig om toe te schouwen in plaats van zelf de baan op te gaan. De adrenaline kan hoog oplopen en het is fysiek vrij pittig. Neem geen risico en vermijd deze activiteit.Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om niet te kunnen karten. Met een breuk of kneuzing de kart instappen zal door artsen bijvoorbeeld afgeraden worden, wat ook geldt voor sommige andere ziekten en aandoeningen. Schat het zelf in en overschat jezelf vooral niet. En daar komt bij; stop op tijd, je kan áltijd de pitstraat binnenrijden om aan te geven dat je wilt stoppen. Tip: vraag het even na bij de betreffende kartbaan, zij kunnen je er ook meer over vertellen.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

DE RACE ACADEMY IS WEER VAN START: INSTROMEN IN SEPTEMBER IS AAN TE RADEN VANWEGE DE VELE BEGINNERS!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.